Tüketici Hukuku İ. Yılmaz Aslan

6502 Sayılı Kanuna GöreTüketici Hukuku


Basım Tarihi
2015-07
Sayfa Sayısı
780
Kapak Türü
Cilt
Kağıt Türü
1. Hamur
Basım Yeri
Ankara
Stok Kodu
9786053271857
Boyut
16,5x23,5
Baskı
5



Prof. Dr. İ. Yılmaz ASLAN

 


6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile 4077 sayılı kanun yürürlükten kaldırılmış bulunmaktadır. Yeni kanunun yürürlük tarihi 28.05.2014'tür. Bu tarihten itibaren altı ay içinde yeni yönetmelikler de yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Kitabın beşinci baskısı yeni kanuna göre neredeyse tamamen yeniden yazılmış ve gözden geçirilmiştir. Bu yeni kanun önceki kanuna göre çok daha kapsamlı ve çok daha sistematik bir düzenleme getirmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte getirilen düzenlemelerin birçoğu eski kanun zamanında yönetmeliklerle düzenlenen ve AB hukukunu takip eden düzenlemelerdir. Bu nedenle birkaç konu dışında radikal değişiklik bulunmamaktadır. En radikal değişikliğin imalatçının sorumluluğu alanında yapıldığını ve bu konuda önceki kanunda var olan hükümlerin artık yeni kanunda bulunmadığı belirtilebilir.

Bu yeni kanun birçok konuda eski kanuna göre tüketiciye daha az haklar tanımaktadır. Eski kanun zamanında çok geniş ve genel ifadelerle tüketiciye oldukça geniş ve seçenekli haklar tanınırken bunların birçoğu yeni kanunla makul çerçeveler içine alınmaya çalışılarak sınırlanmıştır.

Konuya ilişkin yargı kararları muhafaza edilmiş ve yeni bazı kararlar da eklenmiştir. Beşinci baskı hazırlanırken özellikle Bankacılık alanına kanunun uygulanması ve THH ile Tüketici Mahkemelerinin görev ve yetkilerine ilişkin bölümler eklenmiş ve genişletilmiş güncel birçok tartışma yansıtılmış görüş ve önerilerde bulunulmuştur.

Konu Başlıkları
Tüketici Hukukunun Tarihi Gelişimi ve Yeri
Tüketici Hukukunun Genel Çerçevesi
Ayıplı Mal ve Hizmetler ve Satıcının Ayıba Karşı Tekeffül Borcu
Mal veya Hizmetin Ayıplı Olması Nedeniyle Tüketicinin Hakları
Üreticinin Ayıplı Malın Sebep Olduğu Zararlardan Sorumluluğu
Aldatıcı Reklamlara Karşı Tüketicinin Korunması
Tüketici İşlemlerinin Genel Esasları
Tüketici Kredilerinde Tüketicinin Korunması
Çeşitli Tüketici İşlemleri
Tatil Amaçlı Sözleşmeler
Tüketici Kanunu’nu Uygulayacak Makamlar
Yorum yaz
Bu kitaba henüz yorum yapılmamış.
Kapat